Når er siste betalingsfrist for NRK-lisensen?

Første betalingsfrist for NRK-lisensen er 31. januar - men det holder å betale 1. februar.

BETALINGSFRIST? Siden første betaling av NRK-lisensen for 2016 forfaller på en lørdag, er det tidsnok å betale den på mandag. Foto: BERIT B. NJARGA
BETALINGSFRIST? Siden første betaling av NRK-lisensen for 2016 forfaller på en lørdag, er det tidsnok å betale den på mandag. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du eier TV eller ikke, er ikke det som avgjør om du må betale NRK-lisens, slik Dinside har forklart reglene rundt tidligere.

Er du en av dem som skal betale og har fått tilsendt regning for årets første seks måneder, er forfallsdato søndag 31. januar.

Betyr det at du må betale purring om du ikke får betalt lisensen før helga?

Dårlig med penger? Disse regningene bør du betale først

Så mye betaler du i NRK-lisens i 2016

Totalt er NRK-lisensen for 2016 på 2834,70 kroner, slik det ble foreslått da statsbudsjettet ble lagt frem i høst.

I januar betaler du halve beløpet - altså 1417,35 kroner.

Betaler du for sent, vil du få en purring, eller tilleggsavgift, som NRK kaller det, på 193,275 kroner.

Les også hvor mange millioner NRK forventet å tjene på seere som betalte for sent i 2015

Når er forfallsdato for lisensen?

Avdelingsleder Freddy Lysfjord ved NRKs lisensavdeling har tidligere uttalt til Dinside at alle har ansvar for å betale innen forfallsdato.

BETALE? Ja, hvis du streamer og har et såkalt fullverdig TV-abonnement, skal du i prinsippet betale lisens. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BETALE? Ja, hvis du streamer og har et såkalt fullverdig TV-abonnement, skal du i prinsippet betale lisens. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Men ettersom forfallsdato denne gangen er på en søndag, så vil de som først har mulighet til å betale på mandag, ikke bli ilagt tilleggsavgift.

Betalingsfristen forskyves nemlig til mandag 1. februar. Det er først om du betaler etter 1. februar at du må betale ekstra - og NRK-lisensen er et av betalingskravene med en saftig purring.

Det er den såkalte Gjeldsbrevloven § 5 andre ledd, som også vil gjelde andre betalingskrav inkludert NRK-lisensen, som påpeker at dette prinsippet gjelder ved forfallsdato på en helgedag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer