Når får jeg vaksine?

Når får du coronavaksine?

Du får beskjed fra kommunen når det er din tur til å få tilbud om vaksine. Les mer i saken under.

NÅR FÅR DU VAKSINE? Det er kommunene som har ansvaret for utrullingen av coronavaksine, og kommunene skal informere om gjennomføringen. Du kan sjekke status for vaksineringer via kommunenes nettsider. Foto: Kristin Sørdal
NÅR FÅR DU VAKSINE? Det er kommunene som har ansvaret for utrullingen av coronavaksine, og kommunene skal informere om gjennomføringen. Du kan sjekke status for vaksineringer via kommunenes nettsider. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Lurer du på når det er din tur til å få bli vaksinert mot corona?

Det er kommunene som har ansvaret for å tilby coronavaksinasjon til innbyggerne. Det er dermed kommunene som er ansvarlige for å formidle informasjon om vaksineringen, hvordan den skal foregå - og hvor langt kommunen har kommet med vaksineringen.

Her finner du informasjon om vaksinering

Folkehelseinstituttet (FHI) har en informasjonsside om coronavaksineringen - som du finner her.

I tillegg til informasjon om vaksiner, vaksinetyper, prioriteringer av ulike grupper og så videre, finner du også lenker til coronainformasjon kommunevis.

Du kan altså velge kommune - og så blir du ført videre til kommunens informasjon om vaksinering. Der finner du blant annet informasjon om hvordan du skal få beskjed om vaksinering og hvem du eventuelt kan kontakte ved spørsmål.

Ikke ring - vent på å bli kontaktet

Er det greit å ringe vaksinasjonskontor eller fastlege for å sjekke når du får vaksine?

- Sjekk kommunens hjemmeside først. Der står det forklart hvem som vaksinerer (kommunen, fastlegen eller begge) og hvordan du blir kalt inn. Finner du ikke informasjon hos kommunen, kan du ringe kommunens sentralbord, svarer overlege Preben Aavitsland i FHI overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer