Når gode råd er dyrest

Når du har mistet kontrollen over regningene, får du hjelp. Men velger du feil rådgiver, koster det fort mange tusen kroner.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er Norges samlede inkassogjeld på 43 milliarder kroner fordelt på vel fire millioner saker ifølge Bank2 og Lindorff. Samtidig markedsfører en rekke såkalte gjeldsmeglere og finansinstitusjoner sine rådgivnings- og låneprodukter. Gjeldsofferalliansen er skeptisk. På sitt nettsted advarer de mot en rekke av disse institusjonene, deriblant Bank2 og Gjeldsmegling.

Flere inkassosaker i år

Bank2 har spesialisert seg på folk med gjeldsproblemer og tilbyr gjeldsmegling og refinansiering via sin partner Gjeldsmegling AS. Både Bank2 og Gjeldsmegling er en del av Gothia Financial Group ASA. Ifølge gründer og styreleder Jon Harald Nordbrekken gikk banken med overskudd på 37 millioner kroner i fjor.

Men Gjeldsofferalliansen mener at denne banken ikke vil være gjeldsofferets beste venn.

- Dette er bondefangeri, sier leder i Gjeldsofferalliansen, Bengt Scheldt, til DinSide.

Han mener prisene på produktene og rådgivingen Gjeldsmegling og Bank2 tilbyr er høye.

- De driver råbusiness med mennesker som trenger hjelp, sier Scheldt og legger til folk med gjeldsproblemer kan få de samme tjenestene gjennom en kommunal rådgiver, helt gratis. - Dessuten krever de stor sikkerhet i form av fast eiendom og kausjonist. Det vil si at folk kan gå rett til familie og eventuelt venner, som de må de uansett, og så slippe å betale honorar til Gjeldsmegling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer