Når hun ikke har lyst

I perioder av et samliv er det vanlig at den en eller den andre av partene ikke har lyst på sex. Nå søker også stadig flere menn som ikke makter å leve opp til rollen som den alltid parate, alltid potente superelsker hjelp.

Publisert
Sist oppdatert

Når hun ikke har lystI perioder av et samliv er det vanlig at den en eller den andre av partene ikke har lyst på sex. Mens det tidligere nesten var bare kvinner som kom til terapi på grunn av manglende seksuell lyst, er det nå stadig flere menn som får problemer med å leve opp til rollen som den alltid parate, alltid potente superelsker.

Kvinnelig seksualitet har fått langt bedre kår i våre dager enn den hadde tidligere. Tenk dere for ca 100 år siden, hvor det var alment akseptert at mannen kunne ta sin seksuelle rett i senga, fordi man ikke trodde kvinner hadde seksuelle behov. Dette førte til at kvinner risikerte å bli voldtatt kveld etter kveld i ekteskapet. Det var ikke rart at de kvinnen ikke hadde seksuell lyst!

Denne seksualmoralen var ført og fremst gjeldende innen borgerskapet. I arbeiderklassen var det et langt mer frodig seksualliv også for kvinnenes del. Menn fra borgerskapet søkte gjerne kvinner fra arbeiderklassen, enten som prostituerte, eller som elskerinner.

I Victoriatidens England var det ikke uvanlig at respekterte menn fra borgerskapet levde et dobbeltliv med en offisiell borgerlig familie, og elskerinner eller til og med familie installert i en egen leilighet i nærheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer