Når hun mister håret

Hårtap er ikke bare noe som rammer menn. Mange kvinner opplever også at hårpryden blir tynnere etterhvert. Les våre råd for et sunt hår:

Publisert
Sist oppdatert

Håret kommer og håret går. I løpet av en vanlig dag mister vi omtrent hundre hårstrå og får nesten like mange nye. Men over 100.000 norske kvinner mister så mye hår at hårtapet blir synlig for andre.

Sjeldnere hos kvinner- Hårtap hos kvinner er sjeldnere enn hos menn. Det vanligste er at håret gradvis tynnes ut i kronen og gir synlig hodebunn, med en hårkrans rundt hodet - men vanligvis uten mannlige viker.

- Håravfallet begynner vanligvis i 30-40-årsalderen, men kan begynne allerede i puberteten. Årsaken er oftest arvelig. I sjeldne tilfeller kan kvinner få måne og miste hår på mannlig vis. At kvinner mister alt hår på hodet er sjeldent, forteller lege Ole Fyrand ved Rikhospitalet til Mozon.

Hormonene har skyldenMed alderen endres også balansen av forskjellige hormoner i kroppen. Den viktigste årsaken til at menn mister håret opp i årene er at noen hårsekker ikke lenger tåler nivåene av testosteron i kroppen.Og det er denne prosessen som ofte også har skylden for hårtapet hos kvinner.

P-piller med østrogen kan motvirke skadene av testosteronet. Det finnes også midler som er utviklet for menn i kampen mot prostatakreft som kan ha denne effekten. Midlene forstyrrer et enzym som omdanner testosteronet til et stoff som kalles DHT, og som er årsaken til at hårene faller av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer