Når kan du trekke fra advokatutgifter?

- Jeg hadde en krangel med likningskontoret i fjor angående en skattesak. Kan jeg kreve fradrag for utgiftene til advokat?

Publisert
Sist oppdatert

Nei. Det er riktignok en viss mulighet til å trekke i fra utgifter til advokat, men det finnes flere unntak. Det er for eksempel ikke fradragsrett for utgifter til juridisk bistand i skattesaker, eller i skifte- og barnefordelingstvister.

Hvilke saker gir fradragsrett?

Du kan trekke ifra utgifter til juridisk bistand dersom det dreier seg om saker som påvirker dine skattepliktige inntekter.

Merk: Det har ingen betydning for fradragsretten om du taper saken, eller om du får helt eller delvis medhold.

I følge Skattebetalerforeningen skal sak om arbeidsinntekter føres til fradrag i post 3.2.2 som et alternativ til minstefradraget. Har advokatutgifter påløpt, f.eks. under tvist om fastsettelse av barnebidragets størrelse, føres utgiftene til fradrag i post 3.3.7, og spesifiseres under punkt 5.0 - tilleggsopplysninger.

Såfremt utgiftene refererer til hva du skal betale eller få, kan fradraget kreves av både den som må betale bidrag, og den som mottar bidrag.

Ad skilsmisse

Husk at du ikke får fradrag for advokatutgifter til gjennomføring av selve skilsmissen. Dette er utgifter som ikke har noen direkte sammenheng med dine skattepliktige inntekter. Be alltid advokaten om en spesifisert regning som du kan legge med som bekreftelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer