Når kommer pengene dine?

De aller fleste lønnstakere og pensjonister kommer snart til å sitte svettende over sin forhåndsutfylte selvangivelse. De fleste av oss får det endelige resultatet i slutten av juni, men når får du egentlig pengene dine tilbake? Eller enda verre, når må du betale restskatten?

Publisert

De aller fleste lønnstakere og pensjonister har for lengst fått tilsendt sin forhåndsutfylte selvangivelse. Ligner du på oss har du imidlertid ikke orket å bry deg med selvangivelsen i påskeferien.

Det er helt i orden, du har fremdeles tid nok, men det er dessverre liten tvil om at oppgjørets time nærmer seg med stormskritt.

Penger tilbake!

Er du blant de heldige som skal få penger tilbake, er det bare å glede seg. Har du levert den vanlige selvangivelsen, uten de store endringene og rettelsene, vil du normalt få pengene utbetalt i slutten av juni. I tillegg til det beløpet du har betalt for mye, skal du også få godtgjort renter for at futen har tatt vare på pengene dine.

For deg som får skatteoppgjøret i juni er denne rentesatsen 4 prosent, mens for deg som først får oppgjøret i september er rentesatsen 5 prosent.

Det er dessverre vanskelig å gi noen eksakt dato for når dine penger går inn på kontoen. Det vil nemlig være avhengig av hvor raskt kemnerkontoret i akkurat din kommune er.

Restskatt :-(

Normalt er fristen for å betale den sure restskatten 3 uker etter at utleggingen av skattelisten er kunngjort. Husk at grensen for innkreving av restskatt fortsatt er på 300 kroner. Har du restskatt opp til og med 299 kroner, har du altså gått i null!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer