Utbetalinger fra Nav

Når kommer pengene fra Nav i desember?

I desember er det andre datoer for utbetaling av de fleste stønadene fra Nav.

PENGER I DESEMBER: Sjekk her hvilken dato pengene kommer. Foto: NTB Scanpix
PENGER I DESEMBER: Sjekk her hvilken dato pengene kommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som kjent vil mange av utbetalingene fra Nav i desember enten være trekkfrie, eller med halvt skattetrekk i julemåneden.

TOFAKTOR: Når du logger på en tjeneste må du godkjenne påloggingen i en app. Det øker sikkerheten betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Samtidig er det greit å være klar over at datoene for utbetaling av de forskjellige stønadene i desember, i en del tilfeller er annerledes enn i andre måneder.

Her får du en oversikt over når du kan forvente å få pengene på konto i desember:

Alderspensjon og AFP: Disse pengene kommer vanligvis rundt den 20. hver måned, men i desember 2019 er utbetalingsdatoen satt til den 12. desember.

Arbeidsavklaringspenger: Som andre måneder utbetales pengene cirka 2-3 virkedager etter at meldekortet er registrert i henhold til meldefristen.

Barnebidrag: Hvis det er NAV som står for innkrevingen av barnebidraget, blir bidraget utbetalt når NAV har mottatt pengene fra den bidragspliktige, som i andre måneder.

Barnepensjon: Her er utbetalingsdato i desember den 12. Vanligvis kommer barnepensjon rundt den 20. hver måned.

Barnetrygd: Normalt sett kommer barnetrygda inn på konto i slutten av måneden, men i desember er utbetalingsdatoen framskjøvet til 18. desember.

Fra 1. september 2020 skal de med barn under seks år dessuten få mer utbetalt i barnetrygd.

Bidragsforskudd: Utbetales i begynnelsen av måneden som normalt. I desember er utbetalingsdato 3. desember.

Dagpenger: Som andre måneder utbetales pengene cirka 2-3 virkedager etter at meldekortet er registrert i henhold til meldefristen.

Foreldrepenger: Vanligvis utbetales foreldrepenger innen den 25. i måneden. Når disse pengene kommer i desember, avhenger av når søknaden om foreldrepenger er innvilget:

Dersom søknaden innvilges før den 6. desember utbetales pengene den 10. desember. Søknader som innvilges etter den 6. desember utbetales innen fem dager.

Gjenlevendepensjon (etterlattepensjon): Denne utbetalingen kommer normalt på konto rundt den 20. hver måned. Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din. I desember er denne datoen 12. desember.

Grunn- og hjelpestønad: Denne utbetalingen kommer normalt på konto rundt den 20. hver måned, selv om Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din. I desember er denne datoen 12. desember.

Introduksjonsstønad: Her kan utbetalingsdatoen generelt variere fra kommune til kommune, og du kan finne informasjon om din utbetalingsdato i vedtaksbrevet fra Nav. På nettsidene sine skriver de at hvis utbetalingsdatoen faller på en helg eller helligdag, får du vanligvis pengene dagen før.

Kontantstøtte: Her kommer pengene på konto senest 18. desember. Normalt kommer disse pengene i slutten av måneden.

Kvalifiseringsstønad: Her kan utbetalingsdatoen generelt variere fra kommune til kommune, og du kan finne informasjon om din utbetalingsdato i vedtaksbrevet fra Nav. På nettsidene sine skriver de at hvis utbetalingsdatoen faller på en helg eller helligdag, får du vanligvis pengene dagen før.

Menerstatning: Her kommer pengene på konto senest 18. desember. Normalt kommer disse pengene i slutten av måneden.

Opplæringspenger: Her er utbetalingsdato satt til 10. desember.

Overgangsstønad: Denne utbetalingen kommer normalt på konto rundt den 20. hver måned, selv om Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I desember er denne datoen 12. desember.

Pleiepenger: Vanligvis utbetales pleiepenger innen den 25 i måneden, mens pengene kommer på en annen dato i desember: Hvis søknaden blir innvilget før den 6. desember, blir pengene utbetalt den 10. desember. Hvis søknaden blir innvilget etter den 6. desember, blir pengene utbetalt innen 5 dager.

Stønad til barnetilsyn: Denne utbetalingen kommer normalt på konto rundt den 20. hver måned, selv om Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I desember er denne datoen 12. desember.

Supplerende stønad: Denne utbetalingen kommer normalt på konto rundt den 20. hver måned, selv om Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I desember er denne datoen 12. desember.

Svangerskapspenger: Svangerskapspenger utbetales innen den 25. i måneden. Dersom søknaden innvilges før den 6. desember utbetales pengene den 10. desember. Søknader som innvilges etter den 6. desember utbetales innen 5 dager.

Sykepenger: Dersom søknaden innvilges før den 6. desember utbetales pengene den 10. desember. Søknader som innvilges etter den 6. desember utbetales innen 5 dager.

Stønad til tidligere familiepleier: Normalt kommer utbetalingen på konto rundt den 20. hver måned, selv om Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I desember er denne datoen 12. desember.

Tilleggsstønader: Det er ikke én fast utbetalingsdato for tilleggsstønader. Dato for utbetaling avhenger blant annet av hva stønaden skal dekke, og om det er en engangsutbetaling eller stønad til faste utgifter.

Tiltakspenger: Pengene utbetales ca. 2-3 virkedager etter at meldekort er registrert i henhold til meldefristen.

Uføretrygd: Normalt kommer utbetalingen på konto rundt den 20. hver måned, selv om Nav understreker at utbetalingsdatoen er dagen de garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I desember er denne datoen 12. desember.

Ventelønn: Utbetaling skjer forskuddsvis den 12. i hver måned, også desember.

Økonomisk sosialhjelp: Her varierer utbetalingsdatoene fra kommune til kommune. Du finner informasjon om utbetalinger i vedtaksbrevet. Faller utbetalingsdatoen på en helg eller helligdag, får du vanligvis pengene dagen før, ifølge Nav.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer