Når kommer skattepengene dine?

Eller enda verre: Når må du betale den sure baksmellen? Her finner du ut om det blir en ekstra fest, eller smalhans fram til jul. Har du allerede fått oppgjøret får du også vite datoen for når du kan snoke i naboens økonomi...

Publisert

Nå er snart det endelige skatteoppgjøret for vanlige arbeidstagere i boks.

For å se når de offisielle skattelistene blir lagt ut, og når pengene etter planen vil være deg i hende må du trykke 15322">her, eller på lenken til høyre.

Dessverre er det ikke alle av oss som får penger igjen, og her er det ingen tvil: Det er lite som er så surt som å få baksmell på skatten:-(

Baksmell?

Mange som får restskatt må belage seg på å stramme inn livreima i tiden framover. Skattefuten viser nemlig ingen nåde, til tross for at innbetalingen blir delt i to deler hvis det utestående beløpet er på over 1000 kroner.

Det første avdraget må normalt betales 3 uker etter at ligningen er lagt ut (se 15322">oversikten), mens den andre må betales måneden etter.

Får du en restskatt på 20.000 kroner vil du altså få kun to innbetalingsblanketter. Det sier seg selv at det vil svi for de aller fleste av oss.

Det store spørsmålet blir derfor om det er mulig å søke om å få dele opp betalingen i flere avdrag.

Og ja, det er mulig, men dessverre vil det bli en dyr fornøyelse. Hvorfor det vil koste skjorta, og hvor du i så fall må sende søknaden, får du vite i denne 6053">artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer