Når kontanter kommer til kort

To uker til lønning og bilen er kaputt? Uforutsette utgifter kommer sjelden som noen gledelig overraskelse, så når uhellet først er ute kan det være greit å ha en liten pengereserve i bakhånd.

Når kontanter kommer til kort
Publisert

Har du ikke kontanter, kan et varekjøp lett finansieres med kort. Dette kan gjøres på tre måter, med et debetkort, et kredittkort eller et betalingskort. Debetkort kan du bruke så lenge du har penger på kontoen, men trenger du et midlertidig lån kan et kreditt- eller betalingskort være tingen.

Debetkort

Debetkort er alltid knyttet opp mot en konto. Denne kontoen belastes direkte ved bruk, og kortet kan dermed kun brukes hvis det er penger på kontoen. Kortholderen har derfor alltid kontroll over kontoen.

Debetkort kan være med eller uten visa, og kan brukes til å ta ut penger i minibanker og betale for varekjøp.

Noen av disse kortene er internasjonale, mens andre kun kan brukes i Norge. Debetkortene er godkjente legitimasjonskort.

Kredittkort

Mens du venter på lønning kan det være greit å ha en liten reserve. Med kredittkort oppnår du fleksibilitet, noe som kan være greit å ha dersom bilen bryter sammen eller du får akutt behov for ferie. Husk bare at det fort kan bli dyrt dersom de ikke brukes med måte.

Et kredittkort kan være knyttet opp mot en hvilken som helst konto. Har du et kredittkort innebærer det at du har blitt innvilget en kreditt som du fritt kan disponere. Denne kredittrammen varierer fra kort til kort, og kunde til kunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer