Når kontantkort lønner seg

Du skal ringe lite skal det lønne seg med kontantkort. Her kan du se at kontantkort likevel kan være mest lommebok-vennlig.

Publisert
Sist oppdatert


Med kontantkort slipper du den faste abonnementsavgiften. Samtidig er ringeprisen høyere enn med et vanlig mobilabonnement. Derfor vil kontantkort lønne seg for de som ringer lite. Storbrukerne bør ikke ringe med kontantkort.

Her lønner det seg

Ringer du lite, er den faste månedsavgiften ofte et unødvendig og fordyrende element. NetCom Talk er et meget populært abonnement med fast avgift. I forhold til dette sparer Rolige-Kari og SMS-Stian faktisk penger på kontantkortet Sense Cash.

Rolige-Kari, som ringer middels mye, betaler årlig 7.169 kroner med NetCom Talk. Med Sense Cash må hun ut med 6.991 kroner i året. Hun sparer altså 178 kroner på å ha kontantkort. Se dét!

SMS-Stian, som sender mange tekstmeldinger, bruker 6.312 kroner i året med NetCom Talk. Bytter han til Sense Cash, er summen bare 5.797 kroner. Slik sparer han 515 blanke kroner.

Her lønner det seg nesten

Det finnes enkelte abonnementer som har lav eller ingen fast månedsavgift, deriblant Chess Connect (9 kroner) og You Only (0 kroner). Ringeprisene er høyere enn vanlige abonnementer, men de er så lave som 1,65 og 1,69 kroner minuttet. Dersom du ikke vil ha friheten og anonymiteten et kontantkort gir, lønner det seg å velge disse.

Med SMS-Stians ringemønster er Chess Connect billigst med 4.965 kroner i året. Siden Sense Cash koster ham 5.797 kroner årlig, sparer han 832 kroner på å velge Chess-abonnementet. Fratrukket innmeldingsavgiften på 199 kroner er differansen 633 kroner.

Chess Connect er nest billigst for Rolige-Kari. Aller billigst er Chess Business. Abonnementet har en månedsavgift på 149 kroner, men utmerker seg med lave ringepriser. Med hennes ringemønster betaler hun 5.861 kroner per år med Chess-abonnementet. Dette er 1.130 kroner billigere enn med Sense Cash. Fratrukket innmeldingsavgiften er differansen 931 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer