Boliglånsrente

Når lønner det seg å bytte bank?

Sjekk hvor mye du sparer på å bytte til en bank med lavere rente, og vurdér om det er verdt «flyttejobben».

SJEKK SUMMEN: Hvis du får et lånetilbud med lavere rente, kan det likevel være lurt å sjekke summen på betalingsplanen til de ulike bankene. Det er kanskje ikke så mye å spare som du tror. Foto: Eilin Lindvoll.
SJEKK SUMMEN: Hvis du får et lånetilbud med lavere rente, kan det likevel være lurt å sjekke summen på betalingsplanen til de ulike bankene. Det er kanskje ikke så mye å spare som du tror. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august valgte Norges Bank å holde styringsrenta uendret, til tross for at de ved forrige renteheving signaliserte ytterligere økninger i løpet av året.

Mange lånekunder fikk varsel fra bankene sine i juni om at boliglånsrenten deres ville øke med inntil 0,25 prosentpoeng, en økning som kanskje har trådt i kraft nå.

Dersom du ser at andre banker kan tilby deg lavere rente enn banken du er kunde hos per i dag, for eksempel via Finansportalen, bør du prøve å prute ned renta, og hvis du ikke lykkes, vurdere å bytte bank.

Hvor mange prosentpoeng bør du, imidlertid, få ned renta for at det skal lønne seg å bytte bank? Og, kan det være andre faktorer enn rente som avgjør om bankbytte er et smart trekk?

Sjekk effektiv rente

Hvis kvaliteten på tjenesten er lik uansett hvilken leverandør du velger, vil det alltid være lønnsomt å velge den billigste. Dette gjelder også for banktjenester, ifølge Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Når vi snakker om rente, er det den effektive renten du bør forholde deg til. I motsetning til nominell rente, tar den effektive hensyn til nominell rente, betalingshyppighet og termingebyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer