Når potensen svikter

Opptil en halv million norske menn lider av sviktende potens. Les om erfaringene til Lasse og Inga-Lill etter at han fikk prostatakreft.

Publisert
Sist oppdatert

- Det var kjempe tøft. Jeg søkte etter mye informasjon på Internett, men fant ikke noe av det jeg var ute etter. Det er så mye skam og tabu knyttet til temaet, forteller Lasse Andersson, som ble operert for prostatakreft i 2002.

Ereksjonssvikt er tabu

I en undersøkelse foretatt an TNS Gallup om nordmenns holdninger til potensproblemer, svarer 25 prosent av mennene at potensproblemer er det temaet som det er nest mest vanskelig å diskutere med sin kvinnelige partner. Utroskap er det som oppfattes som det mest vanskelige (30 prosent).

Dette til tross for at prostatakreft - som ofte forårsaker impotens, er den hyppigste av alle mannlige kreftformer i Norge med 3030 nye tilfeller hvert år. 50-80 prosent av opererte opplever potensproblemer etter kirurgi, i følge Prostatakreftforeningen.

Mann som ikke kan

Lasse sier det ofte er svært vanskelig for en mann å akseptere at potensen svikter. Samleie er viktig for mannen for å vise at han er mann, og for hans egen identitet. Mange velger å ikke prate om det, for å unngå å vise seg fra en svak side. Dette mener Lasse og Inga-Lill er en dårlig løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer