Når skal du ha feriepengene?

Her varierer praksis blant norske bedrifter.

Publisert

Det finnes to vanlige måter og en "formelt" riktig måte å utbetale feriepengene på:

Den ene er at sjefen din "glemmer" at du er på ferie og betaler deg vanlig månedslønn i feriemåneden (dog uten å trekke skatt!). Men dette blir jo ikke riktig!

Nei det blir det ikke. For at denne metoden skal bli riktig må bedriften huske å utbetale differansen mellom feriepengebeløpet og nåværende månedslønn.

Tjener du 26.000 per måned i år og opptjente feriepnger fra i fjor er 28.000 kroner er det en differanse på 2.000 kroner. De 2.000 kronene skal du da ha på toppen av junilønna. Og husk at sjefen ikke må trekke skatt av disse.

En annen og enklere måte å utbetale feriepengene på er at sjefen "nekter" å gi deg lønn i ferien - hvilket forsåvidt er helt riktig. I stedet får du feriepenger fra ifjor - i dette eksempelet 28.000 skattefrie kroner.

Når kan du kreve å få feriepengene utbetalt

Feriepenger som er opptjent hos arbeidsgiver det foregående opptjeningsår, utbetales siste vanlige lønningsdag før ferien. Arbeidstaker kan likevel kreve at feriepengene utbetales senest én uke før ferien tar til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer