Når sko er bedre enn sex

SKO: Gucci, Miu Miu og Dolce Gabbana. Aldri så galt at det ikke kan løses med et par sko. Se bildespesialen som sender damene himmels.

Publisert
Sist oppdatert

Da den britiske og lett ondskapsfulle stjernespaltisten Julie Burchill på nittitallet fikk æren av å drive en slags djevelens svar på en Klara-Klok-spalte i britisk ELLE fikk hun følgende brev: ”…kjæresten min har gjort det slutt og jeg har spist nesten to kilo sjokolade. Hvordan kan jeg slutte å gråte…”

- That’s why they invented Harvey Nichols, darling, svarte Burchill.

Kurerer gruff

Harvey Nichols vet alt om hvordan trøste en pike. Men også i Oslo har butikkeierne lært ett og annet om hvordan få jentene til å fryde seg. Der hvor skokjedenes allværssko for snøsludd og fotturer fikk en stakkar til å gråte, har nå ørsmå forretninger lurt inn søte drops for jentene som er mer glad i en Daiquiri enn i knekkebrød med brunost, og som foretrekker å snøre føttene i høyhælte stilettsko heller enn å snøre igjen skistøvlene. Og godt er det: Det er sørgelig å ha kjærlighetssorg, men det blir enda tristere hvis en ikke har remediene som kurerer gruffen noenlunde innenfor rekkevidde. Det er aldri så galt at det ikke kan løses med et par sko.

Skogledesdreperne

Rollefiguren Carrie Bradshaw i Sex og singelliv kan sine sko. Flere av skoscenene fra serien er legendariske. Da Carrie fikk besøke rekvisittlageret til Vogue kom hun over et par Mary-Janes - sko med vriststropp - fra sjefen for de aller høyeste hælene, skodesigneren Manolo Blahnik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer