Når starter egentlig filmen på kino?

Du kan bli ventende et kvarter etter annonsert visning. Nøyaktig hvorfor vil ingen si.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT: Du venter ikke forgjeves når du sitter i kinomørket, men du venter på ubestemt tid. Hvor mye reklame som kommer etter annonsert tid vet nemlig bare kinoen selv.  Foto: Egil Hansen/Film & Kino
DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT: Du venter ikke forgjeves når du sitter i kinomørket, men du venter på ubestemt tid. Hvor mye reklame som kommer etter annonsert tid vet nemlig bare kinoen selv. Foto: Egil Hansen/Film & Kino Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange beregner god tid når de skal på kino. Litt tid til å ordne billetten, litt tid til å kjøpe snacks, litt tid til småprat og, viser det seg ofte: Ganske mye tid til å se på reklame.

For selv om kinoprogrammet sier at filmen begynner klokken ni, begynner den aldri klokken ni. Først reklamer, så trailere, så film.

"Jeg irriterer meg veldig over det" skriver en av våre Facebook-følgere. "Kino driver med misvisende reklame" skriver en annen. "En god grunn til å se filmen hjemme" konkluderer en tredje.

Osende mat og mobilfikling i kinomørket – dette irriterer oss mest

Vet ikke hvorfor

– Hvorfor starter aldri filmen når dere sier at filmen skal starte?

– Nei, si det. Sånn har det vært i alle år, forteller økonomidirektør Morten Valestrand i Oslo Kino til DinSide, som mener publikum forventer at det er slik.

Vi stiller det samme spørsmålet til administrerende direktør i Media Direct Norge, som står bak mye av kinoreklamen her til lands, og all reklame i Oslo.

– Det var slik da vi kom inn i markedet for riksdekkende kinoreklame. Den historiske årsaken kjenner jeg ikke, men praksisen var sånn og vi tilpasset oss den, sier direktør Bjørn Erling Ottersen til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer