Når "vennene" lurer deg

Ikke bli venn med investeringsrådgiveren din.

Mange nordmenn føler seg lurt av investeringsrådgiverne sine. Foto: Per Ervland
Mange nordmenn føler seg lurt av investeringsrådgiverne sine. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bli venn med investeringsrådgiveren din. Det senker aktsomheten din, og øker risikoen for at du blir lurt, advarer BI-forskerne Harald Biong og Kenneth H. Wathne.

DinSide har tidligere omtalt personer som har følt seg lurt når de har kjøpt ulike typer finansielle produkter, og slike saker har vært hyppig omtalt i media det siste året.

I mange av tilfellene har selgerne representert velrenommerte finansinstitusjoner. Kundene har i mange av tilfellene opplevd et nært og tillitsfullt forhold til selgerne, som ofte har titulert seg som investeringsrådgiver eller finansiell rådgiver.

Førsteamanuensis Harald Biong og professor Kenneth H. Wathne ved Handelshøyskolen BI har gått fenomenet nærmere etter i sømmene, og sett på hva som skjer når vi opplever at vi er blitt lurt av våre ”venner”, rådgiverne.

Hold rådgiveren på avstand

Skal finansinstitusjonene lykkes med å selge kompliserte finansielle produkter, er de avhengige av å etablere gode og tillitsfulle relasjoner i forhold til sine kunder, både personkunder og bedriftskunder, mener Biong og Wathne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.