Narkotikakongens regnskap

Han hadde millioner av dollar i stabler. De grusomme aktivitetene hans ble sirlig ført inn i regnskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere kunne man følge narkotikatrafikantenes aktiviteter gjennom å følge kvinnene deres, men nå kan man bare sjekke pcen deres, konkluderer det colombianske nyhets- og reportasjemagasinet Semana.

Operert ansikt

Dette etter at colombianske narkotikahandleren Juan Carlos Ramírez (44), også kalt Chupeta (smokk) eller El Patrón (sjef, skipper), ble tatt med falskt pass og med et ansikt operert til det ugjenkjennelig i Brasil. Han startet opp med kokainhandel fra Cali på slutten av 1980-tallet, men la etterhvert inn heroin i produktsortimentet og ble straks en svært rik mann. Formuen hans var på 80 millioner dollar. Nylig ble pcen og regnskapene hans funnet.

Juan Carlos Ramírez var en gang en pen, ung gutt som studerte økonomi. Men av Excel-arkene i pcen hans fant politiet ut hvor mye narkotika han eksporterte og hvor mange liv han hadde på samvittigheten.

Faksimile fra Semana.
Juan Carlos Ramírez var en gang en pen, ung gutt som studerte økonomi. Men av Excel-arkene i pcen hans fant politiet ut hvor mye narkotika han eksporterte og hvor mange liv han hadde på samvittigheten.

Faksimile fra Semana. Vis mer


Ramírez har økonomiutdannelse fra et universitet i hovedstaden Bogotá og den utdannelsen brukte han til driften av imperiet hvor hele 400 mennesker arbeidet med produksjon og transport av narkotika. Han hadde full kontroll på hver eneste femdollarseddel i bedriften, og alt ble nitidig ført inn i Excel-ark.

Orden i regnskapene

Da politiet beslagla pcen hans fant de poster i regnskapet som så ut til å tilhøre en hvilken som helst bedrift: Saldo, omsetning, andre semester, 2006, prosjekter, 2008 og andre tilsynelatende lovlydige poster. Hvis man da ser bort fra at omsetningen kom fra narkotikasalg.

Men det mer oppsiktsvekkende som ble funnet var poster merket "samtaler," og "leker." Etterforskningen viser at Ramírez med posten samtaler hadde utgiftført kostnadene til leiemordere. Myndighetene i USA og Colombia anslår at Chupeta står bak minst 150 drap. Leker i denne mannens verden betydde våpeninnkjøp.

Hvordan denne mannen kunne drive denne virksomheten i nesten to decennier har flere årsaker - og også disse kommer frem av regnskapene: Chupetas utgiftsførte også såkalte julegaver til etterforskere i politiet, til dommere, advokater og journalister.

CHUPETA I TALL:

 • 2,8 millioner kroner ble brukt til bestikkelser av statstjenestemenn
 • I 2004 eksporterte han 120 tonn kokain
 • 750.000 dollar ble brukt til en u-båt som skulle brukes til narkotikatransport.
 • Chupeta opprettet egne selskaper for å vaske pengene hvite, blant annet et selskap hvis navn var Disdrogas Ltda.

 • Kilde: Semana.

  AKTUELT:


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer