Nasjonalromantikken koster

Ønsker du deg egen bunad til 17. mai er du nok for sent ute til å få ditt eget målsydde eksemplar. Heldigvis finnes det råd for deg som har lyst til å stille i en av de tradisjonelle festdraktene på 17. mai eller på hundreårsmarkeringen.

Publisert
Sist oppdatert

Ferdigsydd

Vil du ha en spesiallaget bunad etter akkurat dine mål, er du dessverre for sent ute. Men fortvil ikke: En rekke av landets husflider selger nemlig bunader i standardstørrelser. Det betyr at du kan få tak i akkurat den bunaden du har lyst på - i din størrelse før 17. mai. Billigere enn en skredder- eller målsydd bunad blir det nok også.

En rekke husflider - og ikke minst lokale systuer - tilbyr i tillegg å justere bunaden om den ikke skulle passe helt. Så om du kjøper en ferdiglaget bunad nå, kan du altså likevel være så heldig at du får den ferdig til nasjonaldagen.

Din lokale husflid finner du på www.husfliden.no.

Trykk her for å se priseksempler på de mest populære bunadene,

eller trykk her for å se bilder av de vakre festplaggene.

En drakt å vokse i

En rekke steder er det vanlig å få en bunad til konfirmasjonen. Det kan kanskje virke litt dumt å legge så mye penger i en drakt som tenåringen ganske så sikkert vil vokse ut av i løpet av få år.

Heldigvis er de fleste bunader laget for å vokse i, både i den ene og den andre retningen. Liv kan legges ned, sømmer kan legges ut - eller inn - slik at bunaden normalt skal kunne følge sin eier et helt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer