Nattlysolje til gretne kvinner

Alle som lider av PMS vet at det ikke er noe moro, men nattlysolje kan hjelpe mange med problemene.

Publisert
Sist oppdatert

Les også: Hvordan takle PMS

Premenstruelt syndrom er langt mer enn en halvgod unnskyldning for å være sur. Mens de fleste kvinner går gjennom moderate endringer i humøret kan noen oppleve alvorlige problemer når hormonene svinger.

Hode og kroppPMS rammer mellom 80 og 95 prosent av alle norske kvinner i større eller mindre grad. De vanligste fysiske plagene er ømhet i brystene, oppblåsthet, magesmerter, vektøkning, uren hud, hodepine og migrene.

Blant de mer psykiske plagene regnes irritabilitet, humørsvingninger, angst, depresjon, aggresjon, søvnproblemer og øket appetitt. I denne perioden før menstruasjonen opplever mange kvinner også at kroniske sykdommer som astma, epilepsi eller migrene blir verre.

Oljer mot plageneDesverre finnes det ingen miraklekur som kan ta fullstendig knekken på plagene som kommer med PMS, men noen studier tyder på at tilskudd med nattlysolje kan hjelpe. Særlig problemer med brystsmerter ser ut til å bli bedre med nattlysolje.

Man antar at det er stoffet GLA i oljene som kan påvirke balansen i de kvinnelige kjønnshormonene. Hormoner som østrogen, progesteron og prolaktin påvirkes av GLA samtidig som substanser i hjernen kan påvirke humøret i positiv retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer