Naturens topp 5 for kvinner

Naturens apotek er fullt av vidundermidler for kvinner. Her er fem av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Naturens topp 5 for kvinner
Naturens apotek er fullt av vidundermidler for kvinner. Her er fem av dem.

1. Ingefær mot det meste
Ingefær har massevis av helsebringende egenskaper. Den har hundrevis av år blitt brukt for å behandle kvalme, oppkast, hodepine, diare, vondt i magen, oppkast, forkjølelse og nervelidelser i Asia.

Ingefær bekjemper også salmonella og stafylokokkbakterier, og setter fart på forbrenningen.

Kjøp ingefæren hos grønnsakshandleren eller matbutikken, og riv litt av den i maten eller ha den i teen - som blir sterk og kraftig. Hvis du ikke liker smaken fåes den også i tablettform.

2. Ryllik er bra for kvinner
Ryllik virker stoffskifte- og fordøyelsesfremmende. Siden den i tillegg motvirker sykdommer i urinveiene, menstruasjonssmerter og overgangsproblemer, er den en av kvinners favorittplanter. Den kan drikes som te.

3. Aprikos forlenger livet
Kineserne brukte aprikos for å forlenge livet allerede for 5000 år siden, og den blir fremdeles anbefalt som middel for å bremse aldringen. Den virker også fordøyelsesregulerende, renser huden og bedrer immunforsvaret. Spis dem helst friske.

4: Spis hot
Hvis du ikke kjenner deg tørst, kan du spise sterkt krydret mat. Det fremmer forbrenningen og øker tørsten. Bruk chilli, sterk karry, paprika, ingefær, sennep og pepperrot.

5. Brokkoli er en kilde til kalk
En god, naturlig kilde til kalk er brokkoli. Den inneholder en enestående samling allsidig sykdomsbekjempende stoffer, og er særlig kjent for å ha en kreftforhindrende effekt. Den har også virus- og mavesårshemmende virkning - og inneholder krom, som hjelper til å regulere insulin og blodsukker.

Mozon.no, 21.02.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer