Naturlig effekt mot ADHD

Naturlige fettsyrer med omega-3 kan gi effektiv hjelp til barn med adferdsvansker, viser flere utenlandske undersøkelser. Men norske eksperter er skeptiske.

Publisert
Sist oppdatert

- Et kosttilskudd med omega-3 bør være førstevalget til foreldre som vil hjelpe barn med adferdsvansker, sier den britiske forskeren Madeleine Portwood.

Hun har undersøkt effekten av omega-3 på flere grupper britiske barn. Konklusjonen er at fettsyrene kan fungere like bra som vanlige medisiner mot problemer som ADHD og lærevansker.

- Våre undersøkelser viser at tilskuddene kan gi like god effekt som legemidler av typen Ritalin. I noen tilfeller kan omega-3 gi en enda bedre effekt, mens andre barn igjen får det best ved å kombinere de tradisjonelle medisinene med omega-3, forteller Portwood til Mozon.no.

Skeptiske eksperterFlere andre studier har også vist positive resultater på adferdsvansker med omega-3. Men ved den norske ADHD-foreningen kan man styre sin begeistring for den britiske undersøkelsen.

- Et kritisk blikk på disse studiene viser jo at de ennå ikke er ferdig publisert og gjennomgått av utenforstående eksperter. Det betyr ikke nødvendigvis at resultatene er feilaktige, men at vi trenger mer kunnskap om dette området før vi vet noe sikkert, sier assisterende generalsekretær i ADHD-foreningen, Knut Bronder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer