Naturlig hjelp mot forstørret prostata

Mange menn som får problemer med forstørret prostatakjertel kan hjelpes med kostholdsendringer og naturlegemidler. Vi har knepene.

Publisert
Sist oppdatert

Menn som må tisse ofte og som gjerne må opp flere ganger i løpet av natten for å late vannet har prostataproblemer. Stadig trang til å late vannet, følelsen av at blæren ikke er tømt etter at du har tisset, vansker med å komme i gang med tissingen, dårlig kraft på strålen og du kan være plaget med etterdrypp, alt sammen skyldes en forstørret prostata.

I noen tilfeller kan en opphovnet prostata også være et resultat av kreft. Det er derfor alltid viktig å undersøke dette hos lege før man starter egenbehandling av problemet.

(Les om når det er på tide å gå til legen nederst i denne artikkelen.)

Det finnes mange måter å behandle en godartet prostataforstørrelse på, blant annet med medisiner, mikrobølger og operasjon. Det er mye du selv kan gjøre for å best mulig ta var på prostataen din.

Forekomsten av prostatakreft er syv ganger så stor i Norge som i Japan. Den store forskjellen skyldes blant annet flere livsstilsfaktorer som disponerer for utvikling av prostatakreft. Kostholdsfaktorer som disponerer for prostatakreft er kolesterolrik mat og mye animalsk fett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.