Naturlig med parforhold?

Er det naturlig å leve i parforhold? Man kan trygt svare ja til dette spørsmålet, men det er mange "men" som følger.Med dagens skilsmissestatistikker kan man undre seg over om ekteskapet er skapt for oss mennesker.

Publisert
Sist oppdatert

Naturlig med parforhold?

Er det naturlig å leve i parforhold? Man kan trygt svare ja til dette spørsmålet, men det er mange men som følger. Med dagens skilsmissestatistikker kan man undre seg over om ekteskapet er skapt for oss mennesker.

Av psykolog Elsa Almås

Det hevdes at 60% av Oslos befolkning lever i enslige husstander, og på landsbasis er tallene ikke så langt etter. Vi sjokkeres over innvandrerkulturer som arrangerer ekteskap for sine barn med partnere de aldri har truffet før bryllupsdagen. Samtidig kan vi undre oss i vårt stille sinn om dette kanskje ikke er så dumt? Det blir i hvert fall stabile familiestrukturer av det, noe som kan synes som en fordel for barna i det minste, som vokser opp med en mor og en far i motsetning til den vikarordning menn har for hverandres barn i vårt samfunn. Men selv om vi kanskje tror at det var bedre før , eller at det naturlige er å leve i kjernefamilier som er basert på stabile livsvarige parforhold, så viser virkeligheten et langt mer nyansert bilde, og det er ikke så lett å avgjøre hva som er best.

Samfunn med seksuell frihet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer