Naturlig medisin mot forkjølelse

Vanlig skolemedisin har få effektive midler mot plagene som kommer med en vanlig forkjølelse. Men naturlige legemidler kan hjelpe.

Publisert
Sist oppdatert

Forkjølelse med sår hals, rennende nese og feber er en vanlig plage i vinterhalvåret.

Da kan de fleste av oss ikke gjøre stort mer enn å ta et par dispril og vente i sengen til det går over. Eller hva?

Er du i ferd med å utvikle en sår hals og rennende nese? Da bør du også lese våre ti beste råd mot forkjølelsen før det er for sent:

LES SAKEN HER: 10 TIPS MOT FORKJØLELSEN

Naturen kan tilby en lang rekke forskjellige planter og urter med effekter som styrker immunforsvaret og hjelper på forkjølelsen. Amerikanske forskere har nå undersøkt effekten av et naturpreparat som er utviklet nettopp mot forkjølelse og kan vise til gode resultater: Preparatet reduserer merkbart symptomene på forkjølelse allerede i løpet av det første døgnet.

Naturlig motstandPreparatet som har navnet Coldizin ble testet på 94 frivillige og forkjølede mennesker. Halvparten ble gitt naturmiddelet, mens den andre halvparten fikk en placebomedisin som bare inneholdt en liten dose sink.

Deltakerne oppga plagene ved forkjølelsen på en skala i fire dager. Og allerede etter det første døgnet hadde deltakerne som fikk preparatet en reduksjon på 11 prosent av plagene, i forhold til kontrollgruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer