Naturmidler kan behandle slitasjegikt

Mange slitasjegiktpasienter har den siste tiden blitt nødt til å slutte med medisinene de tok, da det ble klart at de ikke virket og doblet risikoen for hjertesykdom. Som erstatning kan en kombinasjon av tre naturmidler brukes, sier en norsk lege.

Publisert
Sist oppdatert

Medisingruppene COX-2-hemmere og NSAID har vært foretrukket behandling av slitasjegiktpasienter i Norge, men den siste tiden er det kommet frem opplysninger som viser at en av COX-2-hemmerne, Vioxx, dobler risikoen for hjertesykdom, i tillegg til at medisinene ser ut til å ha marginal effekt på slitasjegiktpasienter. 70.000 slitasjegiktpasienter har brukt disse medisinene i Norge.

Lege Knut Flytlie, som er forfatter av boken Vitaminrevolusjonen, anbefaler pasienter å prøve en strategi med behandling ved hjelp av kroppskjente stoffer før de prøver vanlige medisiner. Han sier han oppnår gode resultater med slitasjegiktpasienter som han gir daglig tilskudd av:

 

  • Muslingolje (selges som Lyprinol i helsekostbutikker)
 

  • Glukosamin (selges som legemiddel, eller på www.slitasjegikt.com)
 

  • Chondroitin (selges som NutriLenk i helsekostbutikker)
 

- Etter 2-3 uker merker man en forbedring - fordi brusken begyner å bygge seg opp igjen, sier Flytlie, som har opplevd at pasienter har avlyst operasjoner etter denne behandlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer