Naturmidler mot prostataplager

Naturmidler mot prostataplager kan hjelpe mange norske menn. - Bruk av naturmidler i behandlingen av prostataplager bør bli mer utbredt i Norge, sier lege og naturmedisiner dr. Bernt Rognlien.

Publisert
Sist oppdatert

Naturmidler mot prostataplager

Naturmidler mot prostataplager kan hjelpe mange norske menn.

- Bruk av naturmidler i behandlingen av prostataplager bør bli mer utbredt i Norge, sier lege og naturmedisiner dr. Bernt Rognlien.

Av Silje Stavik

Naturmidler mot godartet prostataforstørrelse er mye brukt i utlandet. 70 prosent av midlene som skrives ut av leger til behandling av godartet prostataforstørrelse i Sentral -og Mellom Europa er naturmidler. I Norge er tilsvarende tall under 5 prosent.

- Bruk av naturmidler mot prostataplager kan hjelpe mange norske menn og bør i langt større grad brukes i Norge, sier dr. Rognlien.

Hvilke urtemedisiner er gode for behandlingen av prostataplager?

- Dvergpalme (Sabal serrulata) inneholder stoffer som kan redusere plagene ved en godartet prostataforstørrelse hos eldre menn og ved irritasjon av prostata hos yngre menn.Gresskarfrø (Cucurbita pepo) inneholder også stoffer med lignende effekt. Spis 2 ss gresskarfrø 2 ganger daglig i minst 3 måneder. Gresskarfrø fås i helsekostbutikker. Det er også laget ulike preparater av dvergpalme og gresskarfrø som har dokumentert positiv effekt ved godartet prostataforstørrelse hos menn, disse preparatene gir vanligvis en gradvis effekt som kommer i løpet av de første 3 månedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer