Naturmidler mot solbrenthet

Publisert
Sist oppdatert

Naturmidler mot solbrenthet

Aloe Vera-planten er fin til bruk i behandling av solbrenthet og soleksem. Omslag av ringblomst eller kamille har også lignende virkning.

Av Dr. Bernt RognlienSolbrenthet er vanligvis en førstegradsforbrenning, huden er rød og vond. Men solbrenthet kan også utvikle seg til andregradsforbrenning med rødhet, hevelser, blemmer i huden, og mer intense smerter. Er det store områder som er forbrent kan du få feber. Etter noen dager til en uke vil huden flasse på forbrente områdene og tynn ny hud under bør beskyttes med fuktighetskremer aller Aloe vera.

Behandling - Generelle rådDen beste behandling er å forebygge solbrenthet. Mennesker med lite pigment bør beskytte seg ved å gå med lette klær og hodeplagg i solen. Barn bør beskyttes spesielt godt.

Høy solfaktor eller full sunblock har også vært anbefalt, i dag er man mer usikre på hvor god denne beskyttelsen er, og om en del av stoffene som brukes kan være skadelige.

Sinkpasta for å blokkere solen på utsatte steder er derimot fremdeles god medisin.

Tren opp pigmentproduksjonen din ved å øke soleksponeringen gradvis og forsiktig for å unngå og bli forbrent. Vær mest forsiktig midt på dagen mellom klokken 11 og 15, da er solen farligst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer