Skattemeldingen 2020

Nav-feil ga Frida 9500,- i skattesmell

Flere som fikk forskudd på dagpenger i fjor opplever at Nav har rapportert dette som inntekt, ikke som et lån. Skatteetaten understreker viktigheten av å sjekke at tallene i skattemeldingen stemmer.

SKATTESJEKK: Videoen viser hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. I saken under kan du lese om en potensiell skattesmell mottakere av (forskudd på) dagpenger bør være ekstra oppmerksom på. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du én av de drøyt 190 000 som mottok forskudd på dagpenger mellom mars og desember i fjor, bør du sjekke skattemeldingen din ekstra nøye før du leverer den.

Bartender Frida Sofie Jansen (34) fra Oslo fikk nemlig en skattesmell på 9500 kroner da skattemeldingen hennes nylig tikket inn i mars, og denne restskatten kunne ikke forklares med de typiske corona-konsekvensene, som for eksempel rentekutt og mer hjemmekontor.

- Først sjekket jeg årsoppgaven fra Nav opp mot tallene på nav.no, og så at tallene stemte overens med alle utbetalingene jeg fikk i fjor, sier Jansen til Dinside.

- Da jeg regnet på restskatten, derimot, så jeg at den stemte ganske godt med forskuddet på dagpenger jeg fikk fra Nav, og dermed er det her feilen ligger, fortsetter hun.

Dette er dagpenge-feilen

Forskudd på dagpenger er en form for lån som du må betale tilbake til Nav etter du har fått svar på din dagpengesøknad, som du vanligvis kan søke når det har gått fire uker fra du søkte om dagpenger og du fortsatt venter på svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer