Dagpenger fra Nav

Nav har satt behandling av dagpenge­søknader på vent

Nav har ikke startet behandlingen av de nesten 320.000 dagpengesøknadene som er kommet inn etter at regjeringens omfattende coronatiltak ble innført 12. mars.

SØKE OM DAGPENGER? Behandlingen av dagpengesøknader er fortsatt ikke startet etter at coronatiltakene ble satt i kraft 1. mars. Foto: NTB Scanpix
SØKE OM DAGPENGER? Behandlingen av dagpengesøknader er fortsatt ikke startet etter at coronatiltakene ble satt i kraft 1. mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utsettelsen av søknadsbehandlingen er en følge av regjeringens nye ordning, som sikrer at permitterte får full lønn i 20 dager etter første permitteringsdag, skriver Trønder-Avisa.

– Det jobbes nå med å lage et nytt datasystem som kan håndtere den nye ordningen, sier regiondirektør Bente Wold Wigum i Nav Trøndelag.

– Etter det jeg forstår er det nye datasystemet rett rundt hjørnet, slik at vi kan begynne å behandle søknadene. Men vi må være åpne på at dette er arbeid som vil ta tid, sier hun.

På grunn av lang behandlingstid er det nå mulig å søke om forskudd på dagpenger. Disse søknadene vil behandles umiddelbart.

Her kan du lese mer om hvordan du går frem for å søke om forskudd på dagpenger.

Søker du innen fredag 3. april, skal du ha pengene på konto senest 8. april, ifølge Nav.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer