Coronaviruset

NAV stengte - men åpnet igjen

NAV stengte publikumsmottak torsdag - men snur og holder likevel åpent. - Opp til den lokale leder å vurdere, sier Nav.

STENGER PUBLIKUMSMOTTAK: Nav stenger publikumsmottak på ubestemt tid, på grunn av situasjonen med smitte av coronavirus. Det er uklart hvor mange kontorer dette gjelder. Foto: NTB scanpix
STENGER PUBLIKUMSMOTTAK: Nav stenger publikumsmottak på ubestemt tid, på grunn av situasjonen med smitte av coronavirus. Det er uklart hvor mange kontorer dette gjelder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav i Vestby, som ligger i Viken, melder torsdag formiddag, på kommunens nettsider, at de stenger publikumsmottaket.

Det er altså det fysiske kontoret, som stenger dørene.

«Mottaket på Nav er stengt i dag og på ubestemt tid. Stengingen skjer på grunn av situasjonen med smitte av coronavirus», skriver kommunen.

Oppdatering kl 12.20: Etter at Dinside tok kontakt med Nav Øst-Viken, som er distriktet som kontoret er underlagt, har det aktuelle Nav-kontoret likevel besluttet å holde åpent.

Videre understrekes det at alle veiledere er tilgjengelige på digitale løsninger og på sin mobiltelefon - og at kontaktsenteret kan ringes som vanlig.

Brukere som ikke kan levere papirer elektronisk eller benytte Nav sine nettjenester, kan ifølge kommunen levere papirer fysisk i en postkasse i venterommet.

- Denne blir tømt daglig for post.

Kommunen henviser videre til en telefonliste for de lokale veilederne.

Etter at Dinside torsdag formiddag tok kontakt med Nav Øst-Viken, har kontoret bestemt seg for å snu - og likevel holde åpent.

- Hvorfor ble Nav-kontoret stengt?

- Etter en nærmere vurdering har vi bestemt oss for å holde åpent i publikumsmottaket. Vi vurderer situasjonen fortløpende, men det viktigste for oss er helsesikkerheten til både brukere og våre ansatte. Alle våre veiledere er tilgjengelige på digitale løsninger og vi skal klare å opprettholde driften uansett, sier Rikke Haagensen, leder i Nav, Vestby, til Dinside.

- Ikke nasjonalt

Nav sentralt sier til Dinside at dette er et lokalt vedtak, og at det ikke er snakk om et nasjonalt tiltak.

Nav Øst-Viken sier til Dinside at det er opp til den lokale leder å vurdere om det er behov for stenging.

- Gjelder dette flere mottak i Viken eller andre steder?

- Det er ikke noen felles instruks som går på dette, men det er opp til den lokale leder å vurdere om det er trygt og hensiktsmessig å holde åpent for publikum i mottaket. Det skal uansett tas forhåndsregler, og vi følger de samme råd og rutiner som er anbefalt av helsemyndighetene, sier Sigmund Haugedal, pressekontakt i Nav Øst-Viken, til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer