Nav-svarene du trenger nå

Nav opplever stor pågang, noe som kan gjøre det vanskelig å få svar hvis du er berørt av corona-krisen. Her får du derimot svar på spørsmålene Nav mottar flest av.

SPØRSMÅL TIL NAV? Nav svarer her på spørsmålene de får flest av knyttet til corona-situasjonen. Foto: NTB Scanpix
SPØRSMÅL TIL NAV? Nav svarer her på spørsmålene de får flest av knyttet til corona-situasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gjør oppmerksom på at denne saken er fra 19. mars, og at ting endrer seg raskt under coronakrisen. Det kan derfor være at den inneholder informasjon som kan være utdatert. Følg med på forsiden til Dinside.no og Dagbladet.no for å holde deg oppdatert.

Coronasituasjonen gjør at Nav opplever rekordstor pågang fra folk i karantene som søker sykemelding, og av permitterte ansatte som søker om dagpenger. Tirsdag fortalte Nav i en pressemelding at det har vært en økning på 128 prosent i antall arbeidsledige på en uke, og onsdag forteller de om 113.500 søknader om dagpenger i løpet av de siste seks dagene.

Arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav forteller om enorm pågang, og bare mandag ble Navs landsdekkende kontaktsenter oppringt av 41.000 personer.

Selv om enkelte Nav-kontor nå holder stengt som følge av corona-situasjonen, understreker Hugvik at det er mange måter å komme i kontakt med Nav på – både på chat, i aktivitetsplanen på nettsidene og på kontorenes egne nødnummer.

Lengre saksbehandlingstid

Nav mottar som nevnt svært mange søknader om dagpenger ved permittering. Dette vil påvirke saksbehandlingstida på søknadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.