Ned i vekt med dataspill

Nye dataspill krever at du reiser deg fra sofaen og bruker hele kroppen. Slik kan du trene bort en kilo hver måned, mener britiske forskere.

Bildet er tatt av Flickr-bruker abbynormy
Bildet er tatt av Flickr-bruker abbynormy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du komme i bedre form, men blir du svett bare ved tanken på å grave fram joggeskoene fra innerst i skapet? Da er kanskje den nyeste trenden innen dataspill noe for deg.

De innebærer nemlig at du bruker hele kroppen for å kontrollere handlingen i spillet. Og ifølge en undersøkelse fra Liverpool John Moores University kan du faktisk gå ned så mye som en kilo i måneden dersom du spiller slike spill regelmessig.

Andre forskere er mindre positive. De frykter at voldelige dataspill kan påvirke hjernen vår og gjøre de unge mer aggressive:

Høy forbrenning og pulsTolv ungdommer mellom 13 og 15 år ble testet mens de brukte både gamle håndkontroller med knapper og nye bevegelsesstyrte kontroller fra spillmaskinen Nintendo Wii. Resultatene viste at energiforbruket og pulsen deres økte langt mer med de nye håndkontrollene, ifølge BBC News.

Ved å kaste seg på den nye trenden, kan ungdommene forbrenne 40 prosent flere kalorier, mener forskerne.

Hvor mye bør barna bevege seg? Les mer her:

Førsteamanuensis ved Norges Idrettshøyskole, Sigmund Anderssen, tror dataspillene kan være en fin måte å få fart på barnas puls på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer