Ned i vekt med frokostegg

Gikk dobbelt så mye ned i vekt enn de som spiste brødmat.

Å spise egg til frokost kan gjøre slankingen lettere, skal vi tro en ny studie.  Foto: Colourbox
Å spise egg til frokost kan gjøre slankingen lettere, skal vi tro en ny studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slankere som spiste to egg til frokost fem dager uken, gikk betydelig mer ned i vekt enn de som spiste et rundstykke. Det kommer frem av en studie publisert i International Journal of Obesity, melder scientificblogging.com.

Vektreduksjon på 65 prosent

I studien deltok 152 forsøkspersoner som enten spiste et rundstykke eller to egg til frokost fem dager i uka i to måneder. Begge frokostene inneholdt like mange kalorier og hadde identisk energitetthet. Videre ble forsøkspersonene delt inn i fire grupper, to som gikk på slankediett, og to som fortsatte å spise som før.

Forskerne tok forsøkspersonenes kroppsmål, stilte spørsmål om deres livskvalitet og undersøkte ulike typer kolesterolnivåer.

Les også: Slik slanket jeg mannen min

Resultatene viste at de som spiste egg til frokost hadde en større vektreduksjon enn de som spiste brødmat.

  • De som spiste egg gikk 65 prosent mer ned i vekt.
  • Hadde 61 prosent større reduksjon i kroppsmasseindeks.
  • 34 prosent større reduksjon i livvidde enn gruppa som spiste brødmat.
  • De rapporterte også om et høyere energinivå enn det de som spiste et rundstykke til frokost gjorde.
  • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

    Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

    Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer