Ned i vekt med mindre trening

Hvis du vil ned i vekt kan en kort spasertur i parken gi bedre resultater enn en rask joggetur.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste tror at veien til vektreduksjon er gjennom beinhard trening med mye svetting og stønning, i tillegg til andre kostholds- og livsstilsendringer.

Men nå har forskere ved University of Thessaloniki i Hellas funnet ut det motsatte, skriver Reuters. En gruppe kvinner fulgte et treningsopplegg i tre måneder, der de brant 370 kalorier hver under hver treningsøkt.

Resultatene viser at alle gikk ned i vekt, men at kvinnene som trente med moderat intensitet gikk mer ned i vekt - i gjennomsnitt rundt 3,2 kilo, sammenliknet med de som trente med høyere intensitet, som hadde en vektreduksjon på omkring 1,8 kilo.

Men det betyr likevel ikke at joggere kan roe tempoet helt, heder forskerne.

For det første hadde kvinnene i høyintensitetsgruppen større muskelmasse enn de som trente mer moderat. Og det er en kjent sak at muskler veier mer enn fett.

I tillegg så finnes det jo ingen ”mirakel kur”. For å oppnå en god helse og gevinster av mosjon, anbefales det å drive trening på et moderat nivå med både kondisjons- og styrketrening.

Trente spiser merSelv om det viste seg at gruppen som trente med moderat intensitet gikk mer ned i vekt enn den andre gruppen, legger forskerne til at kvinnene som trente med høy intensitet kan ha gått mindre ned i vekt fordi de spiste mer, eller at de var så pumpa etter treningen at de ikke orket å gjøre annet enn å slappe av i fritiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer