Ned i vekt med Trofast

Menneskets beste venn kan også være din beste venn i slankekuren. For både hund og eier får bedre resultater når de slanker seg sammen.

Publisert
Sist oppdatert

Både hunder og mennesker har en tendens til å trives aller best med god mat og en varm sofa. Med ufyseligheter som fedme, diabetes og redusert levealder som resultat.

For mange fete hunder og eiere kan det derfor være på plass med en bedre diett.

Slankere med hundAmerikanske forskere har nå undersøkt effekten av slankeprogrammer på både hunder og mennesker. Med et klart resultat: Hundeeiere som slanker seg sammen med bikkja oppnår bedre resultater enn de som slanker seg alene.

Studiet som ble gjennomført ved Northwestern Medical School i USA tok for seg både enslige mennesker, hunder og par med hundeeier og hund sammen. Alle ble satt på en diett med færre kalorier og minst 20 minutters mosjon hver dag.

Et år senere hadde deltakerne mistet omtrent 5 kilo, men hundeeierne hadde gått mer ned i vekt enn de hunde-løse slankerne. Hundene i undersøkelsen hadde også gått ned flere kilo i gjennomsnitt.

- Om du ser etter motivasjon og støtte til å gå ned i vekt, trenger du ikke å lete lenger enn kjæledyret i din egen stue, forteller forskningsleder Robert Kushner til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer