Ned med strømprisen

Konkurransen i strømmarkedet begynner å virke. Hjelp til du også ved å bytte til billigste leverandør.

Få hjelp av DinSide til å rydde opp i virvaret av kraftleverandører.
Få hjelp av DinSide til å rydde opp i virvaret av kraftleverandører. Vis mer
Publisert

Tall fra Konkurransetilsynet og Statistisk Sentralbyrå tyder på at konkurransen i strømmarkedet faktisk virker. I fjerde kvartal i 1998 var variasjonene i prisene på strøm til husholdningskunder mindre enn de var på samme tid i 1997 i følge Statistisk Sentralbyrå. Det vil si at det var mindre avstand mellom dyreste og billigste strøm enn det som var tilfellet ett år tidligere. Konkurransetilsynet melder også om en prisreduksjon på nesten åtte prosent på gjennomsnittlig kraftpris til forbrukere det siste året.

Det vil si at du nå betaler 2,4 øre mindre i snitt enn hva du betalte i fjor for en kilowattime kraft. Med et årsforbruk på 25.000 kW/t utgjør dette hele 600 kroner.

Ikke sovne nå

Men selv om prisene er reduserte betyr ikke det at du bør la strømleverandørene få ro. Det er helt sikkert økt mobilitet blant kundene som gjør strømregningen din lavere i år enn i fjor. Det er også helt sikkert at du ikke får lavere pris dersom du ikke gjør noe aktivt selv. Mellom dyreste og billigste leverandør i DinSides strømprisliste varierer prisen på flytende kraft med nesten 10 øre (tirsdag ettermiddag). Med samme forbruk som over sparer du mer enn 2.000 kroner i året ved å flytte fra dyreste til billigste leverandør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.