Billigste mobilabonnement, februar 2021

Ned mot tre kroner gigabyten

… men skal du bare ha én, koster det minst 119 kroner.

PRISSJEKK: Dinsides kvartalsvise sjekk av prisene på mobilabonnement avslører at mange kan spare penger eller få mye mer data for pengene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PRISSJEKK: Dinsides kvartalsvise sjekk av prisene på mobilabonnement avslører at mange kan spare penger eller få mye mer data for pengene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert kvartal tar Dinside pulsen på det norske mobilmarkedet i form av en pristest.

Og tradisjon tro snur vi litt på regnestykket: I stedet for å se på hvor mye du må betale for x antall gigabyte, ser vi heller på hvor mye data du får for x antall kroner i tre ulike kategorier, med pristak på henholdsvis 200 (minst 1 GB), 300 (minst 4 GB) og 500 kroner (minst 15 GB).

Verdt å merke seg er at det finnes mange abonnementer som ikke kvalifiserer i de ulike kategoriene her, så om du ikke finner ditt abonnement i listene under, bør du definitivt vurdere å bytte operatør, i hvert fall prismessig.

Så vidt vi kan se er det ingen nye operatører som har kommet til siden vi sjekket prisene i høst, og heller ingen som har falt fra. Men det har skjedd endringer i priser og datamengder her og der.

Mest for 200 kroner

I denne kategorien krever vi minst 1 GB data for maks 200 kroner per måned.

Billigst for 1 GB mobildata er Fjordkraft med 119 kroner, men det er Chilimobil som tilbyr mest under 200-lappen, med 3 GB for 199 kroner, som er det mange andre operatører tar for 2 GB. Chilimobil har også det billigste 2 GB-abonnementet til 149 kroner.

Merk for øvrig at Skymobil lar deg velge bort data rollover på sine abonnement, og at du uten data rollover her kan få gigabyten til 99 kroner.

Men mest for 200 kroner får du altså hos Chilimobil – 3 GB til 199 kroner.

Chilimobil gir deg 3 GB for 199 kroner og er derfor billigst per gigabyte til under 200-lappen.
Chilimobil gir deg 3 GB for 199 kroner og er derfor billigst per gigabyte til under 200-lappen. Vis mer

Mest for 300 kroner

I denne kategorien krever vi minst 4 GB data for maks 300 kroner per måned.

Du får langt mer for pengene om du legger på den ekstra hundrelappen og setter begrensningen på 300 kroner. Her er prisene:

Her er det spesielt to abonnementer som skiller seg ut i toppen:

Chilimobil 15 GB er et «vanlig» abonnement, altså med 15 GB inkluderte data per måned til 299 kroner, og der ubrukt data blir med til neste måned. Det gir soleklart mest for pengene av de vanlige abonnementene, der de nærmeste konkurrentene så vidt gir deg over halvparten, med 8 GB for 299 kroner fra Fjordkraft og Ice. Og Chilimobil gir deg hele 150% mer data for samme pris som Talkmore og Norgesenergi (6 GB/299,-).

* Happybytes en om dagen-abonnement til 298 kroner må også trekkes frem. Som navnet tilsier, får du her 1 GB å rutte med hver dag, der telleren nullstilles ved midnatt. Eventuelt ubrukte data går tapt, og så får du en ny gigabyte å bruke. Makser du ut dette abonnementet vil du altså kunne bruke inntil 30/31 GB per måned, men du kan også potensielt ende opp med langt mindre ved å bruke mindre enn en gigabyte om dagen eller ha dager der du knapt bruker mobildata. Og du får altså ikke brukt mer enn én gigabyte på en dag med mindre du kjøper en ekstra gigabyte for 19 kroner (maks fire ekstra samme dag). Men du trenger i hvert fall aldri å vente lenger enn til midnatt før du har data på abonnementet igjen – kanskje velegnet for den yngre garde i så måte.

Hvilken av løsningene er best får du nesten bedømme selv - vi gir begge disse abonnementene hver sin billigst-utmerkelse. Og vi er også nysgjerrige på hvilken deal Dinside-leserne synes er best:

Chilimobil 15 GB og Happybytes en om dagen gir flest gigabyte for pengene til under 300 kroner.
Chilimobil 15 GB og Happybytes en om dagen gir flest gigabyte for pengene til under 300 kroner. Vis mer

Mest for 500 kroner

I denne kategorien krever vi minst 15 GB data for maks 500 kroner.

For storbrukeren har vi samlet abonnementene som tilbyr minst 15 GB data til maksimalt 500 kroner per måned. Det finnes riktignok dyrere abonnementer enn det også, men vi har på følelsen av at svært få vil behøve å betale mer enn femhundrelappen. Bare se her:

Som i forrige punkt er det Chili som tilbyr mest data av de tradisjonelle abonnementene med sitt fri data-abonnement til 499 kroner. Eller – fullt så tradisjonelt er ikke, for her får du 150 GB til rådighet hver måned, og skulle du bruke mer enn det, må du klare deg med hastighet på 3 Mbps resten av måneden, altså langt mer brukbart enn de vanlige strupehastighetene av typen 64 kbps. Å strømme Netflix fra mobilen på automatiske innstillinger krever rundt 2,2Mbps hastighet, så dette bør gå fint selv etter at kvoten er brukt opp. Merk dog at ubrukt data ikke blir med til neste måned.

* Nest lavest gigabytepris er det (potensielt) Happybytes som står for, med sitt tre om dagen-abonnement til 398 kroner. Dette tilsvarer da abonnementet vi diskuterte i den midterste pulja, men med tredobbel data, der du får 3 GB til rådighet hver dag som nullstilles hver midnatt, og der eventuelt ubrukte data går tapt. Potensielt kan du altså få 84/87/90/93 gigabyte per måned om du bruker opp alt hver dag, men potensielt også mindre enn det.

Til samme pris (ok, én krone ekstra) får du 30 GB fra Chili, så her er det potensielt tregangeren for Happybytes kontra togangeren i den midterste pulja.

Uansett er det Chili som gir den laveste gigabyteprisen til under 500 kroner, og som derfor får billigst-stempelet vårt i denne kategorien.

Chilimobil gir deg 150 GB med full hastighet og deretter 3 Mbps for 499 kroner.
Chilimobil gir deg 150 GB med full hastighet og deretter 3 Mbps for 499 kroner. Vis mer

En siste ting som er verdt å nevne her: Ice tilbyr «data frihet» til 99 kroner ekstra om du har minst 8 GB inkludert i abonnementet. Dette er en tilleggspakke som gir deg 1000 GB ekstra mobildata med visse begrensninger:

a) Maksimal hastighet er 10 Mbps og
b) De 1000 gigabytene kan kun brukes i Ice' eget nett.

Altså kan du potensielt få 8+1000GB for 398 kroner med Ice såfremt du har god Ice-dekning der du bor og oppholder deg. Der Ice ikke har dekning selv, leier de kapasitet av Telia, så du får i vårt eksempel bare brukt av 8 GB-kvota om du er koblet til Telias nett.

Billigst per gigabytenivå

Om du vet hva du betaler for hvor mye data, får du en kjapp oversikt over laveste pris per datamengde under.

Vi har kun tatt med datanivåene der du ikke får mer data til samme pris. Eksempelvis er det ingen 8-, 10- eller 12 GB-abonnementer som er rimeligere enn Chilimobils 15 GB-abonnement.

(Vi har også lagt inn Happybytes-abonnementene i tabellen, men de er altså av en litt annen natur enn de øvrige abonnementene.)

Hvilket nett bruker operatørene?

Til slutt - noen har preferanser på hvorvidt de vil ha en operatør som bruker Telia eller Telenors mobilnett. Under finner du oversikten over hvilke mobilnett de ulike operatørene bruker:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer