Nedlastbar musikk til salgs

Selv om stadig flere nettsteder selger musikkfiler er utvalget begrenset for oss i Norge. Men ikke fortvil: Vi har laget en oversikt over tilgjengelige tilbud, pris - og ikke minst hva du kan vente deg fremover.

Publisert
Sist oppdatert

Vanskelig

Salg av nedlastbare musikkfiler på nett burde i utgangspunktet være en smal sak. Du kjøper en vare, betaler med kort på nett, og laster den enkelt ned hos deg selv. Det er ingen problemer eller ekstra utgifter i forhold til frakt, og uten hindre som for eksempel toll.

Men det skal jo ikke være enkelt.

Ikke for nordmenn

I jungelen av musikkfilbutikker på nett er det nesten umulig å finne utenlandske butikker som kan tilbyr låter til oss nordmenn. Det er ikke det at det står med store bokstaver at vi ikke er velkomne som kunder, men etter å ha lastet ned utallige programmer for avspilling og nedlasting (gratis, heldigvis), stopper det helt opp når vi kommer til betalingen. Enten fordi vi ikke har konto/bankkort i det aktuelle landet - eller fordi vi ikke har adresse der.

Heldigvis jobbes det med å gjøre de største tjenestene mer tilgjengelig, både utenfor USA og utenfor England, Tyskland og Frankrike. Det er nemlig disse statene som har fått gleden av å være europeiske testland for flere nettbutikker.

Her kan du lese mer om programmene som forhåpentligvis vil være tilgjengelig for oss i den nærmeste fremtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer