Strømpris

Negative strømpriser - i januar!

Bytter du strømleverandør eller benytter deg av prismatch nå, kan du få betalt av strømselskapet for å kjøpe strøm fra dem.

SOMMERPRISER I JANUAR: Strømprisene vi har nå er nesten lik prisene vi som regel har om sommeren. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
SOMMERPRISER I JANUAR: Strømprisene vi har nå er nesten lik prisene vi som regel har om sommeren. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Prisnivåene vi nå ser tilsvarer mer enn en halvering sammenlignet med januar i fjor, og vi har sett at kraftprisen har falt om lag 40 prosent siden romjula på grunn av det milde, varme og våte været, sier analytiker Marius Holm Rennesund i Thema Consulting til Dinside.no.

Markedet forventer en strømpris gjennom vinteren på mellom 26 og 30 øre per kilowattime. Prisene forventes å være lavest nå i januar, og litt høyere i februar og mars, legger han til.

Strømprisen vi nå ser, samt som er forventet framover, er nesten på nivå med det vi pleier å ha om sommeren.

Betaler deg for å kjøpe strøm

Så, hvordan gir dette utslag for strømkundene?

Vel, i dag (17. januar) er det flere strømselskap som har negative strømpriser. Dette er svært uvanlig til å være på vinteren.

Dette eksempelet fra strømpris.no er for en bolig på 120 kvadratmeter med et årlig strømforbruk på 17.400 kilowattimer i Oslo kommune:

Og, hva betyr negative strømpriser i praksis?

Ta for eksempel dagens strømtilbud fra Lærdal Energi. Denne spesifikke strømavtalen har -30,50 øre kilowattimen i påslag, mens spotprisen på strøm i dag er under dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer