Strømpris

Negative strømpriser - i januar!

Bytter du strømleverandør eller benytter deg av prismatch nå, kan du få betalt av strømselskapet for å kjøpe strøm fra dem.

SOMMERPRISER I JANUAR: Strømprisene vi har nå er nesten lik prisene vi som regel har om sommeren. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
SOMMERPRISER I JANUAR: Strømprisene vi har nå er nesten lik prisene vi som regel har om sommeren. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Prisnivåene vi nå ser tilsvarer mer enn en halvering sammenlignet med januar i fjor, og vi har sett at kraftprisen har falt om lag 40 prosent siden romjula på grunn av det milde, varme og våte været, sier analytiker Marius Holm Rennesund i Thema Consulting til Dinside.no.

Markedet forventer en strømpris gjennom vinteren på mellom 26 og 30 øre per kilowattime. Prisene forventes å være lavest nå i januar, og litt høyere i februar og mars, legger han til.

Strømprisen vi nå ser, samt som er forventet framover, er nesten på nivå med det vi pleier å ha om sommeren.

Betaler deg for å kjøpe strøm

Så, hvordan gir dette utslag for strømkundene?

Vel, i dag (17. januar) er det flere strømselskap som har negative strømpriser. Dette er svært uvanlig til å være på vinteren.

Dette eksempelet fra strømpris.no er for en bolig på 120 kvadratmeter med et årlig strømforbruk på 17.400 kilowattimer i Oslo kommune:

Og, hva betyr negative strømpriser i praksis?

Ta for eksempel dagens strømtilbud fra Lærdal Energi. Denne spesifikke strømavtalen har -30,50 øre kilowattimen i påslag, mens spotprisen på strøm i dag er under dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.