Neglene dine avslører deg

Formen og fargen på neglene dine kan være tegn på alt fra blodmangel til hudkreft.

Publisert
Sist oppdatert

Akkurat som øynene sies å være vinduene til sjelen, sies det at neglene er vinduene til helsa di. Men er dette en myte, eller er det faktisk mulig å avsløre verdifull informasjon om hvor frisk du er ved å se på neglene dine?

Sprukne, flisete og sprø negler er vanlig, særlig om vinteren. Dette er som regel ikke farlig, men i enkelte tilfeller kan forandringer i neglene dine være tegn på annen sykdom i kroppen.

Jon Langeland, hudlege på Hudklinikken, bekrefter til DinSide Helse at forandringer i neglene kan være tegn på forskjellige sykdommer.

Les også: 10 råd for god håndhygiene

- Vi ser ofte på neglene. De er akkurat som årringer, og lider man for eksempel av eksem, kan man se dette på strukturen på neglene, sier han.

Han forteller at de fleste som kommer til klinikken med negleproblemer, har enten eksem, sopp eller lider av arvelige neglesykdommer som gjør neglene stygge.

- De hyppigste negleforandringene vi ser, er de som kan knyttes til psoriasis og sopp, sier han.

Les også: Her er mytene vi tror på

Unngå lange, falske negler

Men deformerte negler kan også være selvforskyldt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer