Medisinpriser Norge vs Sverige

Neglesopp-medisin er 330 prosent dyrere i Norge enn i Sverige

Medisinen Terbinafin HEXAL koster 167 kroner i Sverige. I Norge koster den samme medisinen 718 kroner.

NEGLESOPP-MEDISIN MYE BILLIGERE I SVERIGE: Neglesopp-medisinen Terbinafin koster 167 kroner i Sverige. I Norge koster samme medisin 718 kroner. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
NEGLESOPP-MEDISIN MYE BILLIGERE I SVERIGE: Neglesopp-medisinen Terbinafin koster 167 kroner i Sverige. I Norge koster samme medisin 718 kroner. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare kjøtt, melk og bakervarer som er billigere i Sverige.

Vi har tidligere skrevet om de store prisforskjellene også på reseptfrie legemidler og andre apotekvarer: Noen apotekvarer kan du få til langt under halv pris i Sverige.

I forbindelse med artikkelen om prisforskjellen på apotekvarer, ble vi oppringt av en leser som hadde tips om et legemiddel med veldig stor prisforskjell i Norge og Sverige:

– Sjekk ut prisen på Terbinafin, mot neglesopp, oppfordret leseren – som også kunne fortelle at det ofte ikke holder med én kur for å bli kvitt problemet – men at man ofte må ha flere kurer, som betyr flere esker – og med dertil store økonomiske utlegg ved kjøp av Terbinafin i Norge.

330 prosent dyrere i Norge!

Terbinafin er et legemiddel som brukes blant annet til behandling av neglesopp; en sykdom idrettsfolk og andre som bruker tett fottøy er spesielt utsatt for.

Det kan hende du har hørt om Lamisil i forbindelse med neglesopp, og Terbinafin er et legemiddel med samme virkestoff som Lamisil – der Lamisil er det som kalles «original-legemiddelet.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.