Er virkelig alt billigere på black friday?

Nei, alt var ikke billigst på black friday

Se hvordan prisene kan være langt lavere helt andre dager i året enn black friday.

ETT MÅL: Butikkene kjører ikke på med «black friday» og «black week» og «cyber monday» for å være snille. Målet er å selge mer, gjennom mer eller mindre gode tilbud. Så vit at selv om mye er billigere på black friday, kan like mye være billigere helt andre dager. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix
ETT MÅL: Butikkene kjører ikke på med «black friday» og «black week» og «cyber monday» for å være snille. Målet er å selge mer, gjennom mer eller mindre gode tilbud. Så vit at selv om mye er billigere på black friday, kan like mye være billigere helt andre dager. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Noen ganger er førprisen lavere enn tilbudet, sa forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth til Dinside i forkant av årets black friday.

- Følger du med på prisutviklingen, er det jammen ikke sikkert at black friday-prisen er lavere enn for noen måneder tilbake i tid.

Dinside har tatt henne på ordet, og gjort nettopp dette for noen av de mest populære produktene akkurat nå.

Konklusjonen er akkurat som hun spådde.

Halvparten billigst andre dager

Vi har sjekket prishistorikken på et utvalg av Prisjakts Topp 100-liste over de produktene nordmenn søker mest etter akkurat nå.

7 av de 15 produktene du finner nedover i denne artikkelen var billigst på helt andre dager i året enn black friday.

Da skal man også huske på at de mest populære produktene er de butikkene er mest opptatt av å gi gode tilbud på, og at noen av dem kan ha havnet på listene nettopp på grunn av gode tilbud.

Man kan selvfølgelig snu tallene på hodet, også: 8 av de 15 produktene i artikkelen vår var billigst på black friday. Tall Prisjakt har hentet for oss viser dessuten at 33 prosent av de 8.000 mest populære gikk ned i pris under årets black friday, med et snitt på 24 prosent prisnedgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer