SMS-svindel

Nei, du får ikke Shell-gavekort på 5000 kroner

Det starter med en e-post eller SMS. Deretter lokker svindlerne deg med dyre og flotte premier. - Slett meldingen med én gang, oppfordrer Shell.

GAVEKORTSVINDEL: Svindelen er utspekulert, ser proff ut og kan derfor være vanskelig å avsløre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GAVEKORTSVINDEL: Svindelen er utspekulert, ser proff ut og kan derfor være vanskelig å avsløre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvis det virker for godt til å være sant, er det som regel det, forteller Jarle Utne-Reitan, politiinspektør og seksjonsleder for etterretning og etterforskning ved Haugesund politistasjon, til Dinside.

Vi er inne i det som er en høysesong for svindelforsøk, og den seneste tiden har vi skrevet om flere tilfeller der svindlere forsøker å lure nordmenn med lovnader om premier, at de må betale for å få utlevert en pakke eller andre utspekulerte metoder.

Flere av metodene har til felles at de dukker opp i bølger. Et eksempel på det er en falsk konkurranse som lover premier som et gavekort på 5000 kroner for drivstoff hos Shell, Samsung Galaxy S10, iPhone X, gavekort på 10.000 kroner hos Ikea og en 8K TV fra Samsung.

Datahjelperne omtalte den utspekulerte svindelmetoden i fjor høst, og nå har den begynt å sirkulere igjen.

I SMS-en en av våre kolleger har mottatt, står det følgende:

Vi åpnet lenken og kom til en nettside som tilsynelatende er en forbrukerundersøkelse fra Shell, men det er den ikke, hvor det står «Gratulerer til våre 4 vinnere!» etterfulgt av fire navn. Tilsynelatende ekte navn, for det fulle navnet til mottakeren av SMS-en er et av dem, noe som kan bidra til å forsterke troverdigheten til svindelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer