Nei, du kan ikke spise for to

Graviditet betyr ikke å kunne spise for to. Det er bare ett av mange matråd.

Det du putter inn i munnen under svangerskapet, vil ha noe å si for det som kommer ut ni måneder senere.  Foto: Colourbox.com
Det du putter inn i munnen under svangerskapet, vil ha noe å si for det som kommer ut ni måneder senere. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fosterutviklingen omfatter hele perioden fra befruktning til fødsel. For at barnet skal utvikle seg normalt må alle næringsstoffer være tilgjengelige i riktige mengder. Det er derfor ingen tid i livet da kostholdet er viktigere enn akkurat nå.

Det skriver ernæringsfysiologene Marianne Hope Abel, Vibeke Østberg Landaas og Tine Mejlbo Sundfør i boken Sunn Start.

Ifølge dem har man bare inntil nylig ment at de egenskapene et barn er født med, er bestemt av genene til mor og far, mens miljøfaktorer som kosthold, trening og liknende ikke har noen effekt på barnets utvikling og sykdomsrisiko før etter fødselen.

Nå mener man imidlertid at barnet påvirkes av disse miljøfaktorene allerede på fosterstadiet. Det vil si at det du putter inn i munnen under svangerskapet, vil ha noe å si for det som kommer ut ni måneder senere.

Les også: Graviditeten kan slite på tenneneMaten kan påvirke barnets kjønnJa til et sunt svangerskapGode råd til gravide

Ifølge de tre ernæringsfysiologene er det ernæringsmessige hensyn som bør tas i hvert trimester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer