Nei, du trenger ikke spesialforsikring

Elsykkelen er forsikret gjennom innboforsikringen, men det er forskjeller i verdidekningen.

MÅ DU HA SPESIALFORSIKRING? Sykkelens verdi er til en viss grad dekket i innboforsikringen, og det samme gjelder for ansvar ved eventuelle uhell. Foto: BRYNJULF BLIX
MÅ DU HA SPESIALFORSIKRING? Sykkelens verdi er til en viss grad dekket i innboforsikringen, og det samme gjelder for ansvar ved eventuelle uhell. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mange har henvendt seg til oss med spørsmål om forsikring av el-sykkelen. Det har vi stor forståelse for, siden en god sykkel av denne typen kan koste opp mot 20.000 kroner – og over, sier Jon Berge, informasjonsdirektør hos If.

Les også: Lås sykkelen inne - en sykkellås er ikke alltid nok!

If har nylig endret forsikringsvilkårene slik at elsykkelen kommer inn under den vanlige innboforsikringen.

- Stadig flere nordmenn kjøper seg elsykler, men inntil nå har det vært vanskelig å forsikre disse. På grunn av den store interessen for syklene, legger vi nå disse inn i den vanlige innboforsikringen, forteller Berge.

Innboforsikringen gir også en viss ansvarsdekning i forbindelse med eventuelle sykkeluhell.

Les også: Subsidierer elsykler til et utvalg personer ...

Ingen pliktig ansvarsforsikring

Per i dag holder det altså med en innboforsikring på elsykkelen - dersom du ikke ønsker å utvide dekningen med en egen verdisaksforsikring.

Forsikringsbransjen legger til grunn at elsykler i praksis er å betrakte som en vanlig tråsykkel, og det kreves derfor ingen spesiell ansvarsforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.