Nei, e-posten er ikke fra Skatteetaten

Ny svindelmail lokker med penger igjen på skatten.

SVINDEL: Du har ikke fått mail fra Skatteetaten om penger igjen på skatten, selv om det kanskje ser sånn ut ved første øyekast. Foto: SKJERMDUMP
SVINDEL: Du har ikke fått mail fra Skatteetaten om penger igjen på skatten, selv om det kanskje ser sånn ut ved første øyekast. Foto: SKJERMDUMP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i morges mottok flere av DinSides journalister en e-post fra det som tilsynelatende er fra Skatteetaten - nøyaktig samme dag som selvangivelsen kommer til 3,7 millioner nordmenn.

Dette betyr ikke at du bør klikke på linken i denne mailen, om du skulle ha fått den tilsendt. Skatteetaten ville nemlig aldri sendt deg informasjon om at du får igjen penger på skatten, via e-post.

Dårlig norsk

I den ferske svindelmailen, med selvangivelsen@skatteetaten.no som avsender, står det at beregninger viser at du er berettiget en skatterefusjon på 4550,17 kroner.

Deretter oppfordrer de deg til å logge inn via en lenke, så de kan behandle din refusjon.

Dårlig norsk, som også denne mailen er preget av, er første tegn på at dette ikke er en seriøs henvendelse, men derimot svindel. Det er heller ikke uvanlig at svindlere benytter seg av navn som skaper tillit, som Skatteetaten i dette tilfellet, for å lure deg.

Danske Bank, Altibox, Apple, Netcom, Sparebank1, Visa, Mastercard og DNB er andre eksempler på selskap som er misbrukt til denne typen svindel, kalt phishing, hvor målet er å fiske informasjon ut av deg, som brukernavn og passord

Les også hvordan Martines mailkonto ble hacket på grunn av en slik phishing-mail.

Ikke første gang Skatteetatens navn blir misbrukt

Også i fjor ble Skatteetatens navn brukt til utsending av denne typen svindel, senest i fjor høst.

Nytt av i år er at e-posten sendes ut på samme dag som du får den ekte selvangivelsen.

Men Skatteetaten sender altså ikke henvendelser på denne måten. Skal du sjekke selvangivelsen, må du gjøre dette via Altinn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer