Nei, så tjukk du har blitt

Men de som ler sist, ler best

Nå kan du peke nese til beinranglene som erter deg: Eldre lever lenger med litt ekstra kjøtt på beina, viser ny studie. Foto: Colourbox
Nå kan du peke nese til beinranglene som erter deg: Eldre lever lenger med litt ekstra kjøtt på beina, viser ny studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og nå ser det jammen ut til at de tjukke kan komme til å le sist. En ny studie fra Australia viser nemlig at de som er moderat overvektige lever lenger enn de som er normalvektige.

Men det gjelder å kun ha sånn passe fett på ribbeina; de som er fete (BMI på over 30) kan ikke surfe inn alderdommen under dekke av at kroppsfasongen vil gi dem aldersgevinst. For det er det langt fra sikkert at den gjør:

Ifølge den australske studien, lever ikke fete så lenge som de med kun litt ekstra kjøtt på beina.

Og de undervektige lider samme skjebne som de fete ...

Her kan du regne ut din BMI

Dette skriver den britiske nettavisen BBC News og svenske Aftonbladet.se. Studien er publisert i Journal of the American Geriatric Society.

Overvektige lever lenger

Den ferske studien omfatter drøye 9.200 australske menn og kvinner over 70 år, som ble fulgt gjennom en tidsperiode på 10 år. Målet med studien var å se om det var en sammenheng mellom dødelighet og vekt.

Og sammenheng fant de: Dødeligheten var 13 prosent lavere blant de med moderat overvekt, sammenliknet med de normalvektige og fete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.