Nei, så tjukk du har blitt...

Hva sier du når partneren din har lagt på seg?

Det gjelder å veie sine ord når man skal overbevise partneren sin om at han/hun kunne trenge å gå ned i vekt.  Foto: colourbox.com
Det gjelder å veie sine ord når man skal overbevise partneren sin om at han/hun kunne trenge å gå ned i vekt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Kjære, ser jeg tjukk ut i denne kjolen?" "Får jeg ikke veldig stor rumpe i denne buksen?" Det er ikke bestandig lett å gi et riktig, og helst ærlig, svar på slike spørsmål. Man vil jo ikke såre kjæresten sin ved å svare bekreftende på at kjolen nok er to nummer for liten, og at buksen er i trangeste laget.

På den annen side har man et ønske om å være ærlig, og hjelpe partneren med å se at hun/han kanskje ikke ville ha vondt av å gå ned en kilo eller fem, for egen helse og trivsels skyld.

Les også: Slik slanket jeg mannen min?

Ifølge amerikanske eksperter illustrerer ovenfornevnte eksempel et typisk dilemma, som veldig mange par sliter med, og gifte par særdeles sett. En undersøkelse fra University of North Carolina viser nemlig at begge parter i gjennomsnitt legger på seg tre til seks kilo i løpet av sine fem første år som ektepar.

Vanlig feil

- Å slenge en kommentar om at ektefellen har lagt på seg, uten å følge opp og motivere partneren til å gå ned i vekt, er en vanlig feil svært mange gjør, sier psykolog og forsker på overvekt, Amy Gorin ved Brown Medical School til msnbc.msn.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer