Nei til plastikkirurgi på TV

Mens TV-Norge søker etter norske deltagere til en skandinavisk versjon av Ekstrem forvandling, oppfordrer Norsk Plastikkirurgisk Forening medlemmene til ikke å delta.

Publisert
Sist oppdatert

I den amerikanske dokusåpen "Extreme makeover" blir ulykkelige mennesker lykkelige når de har operert nesen, kinnene, brystene, lårene, magen og korrigert synet.

- Ekstrem forvandling handler ikke om mennesker som vil rette litt på den allerede perfekte nesen eller stramme opp litt slappe lår. Ekstrem forvandling handler om å hjelpe mennesker med et reelt problem som virkelig trenger kirurgisk ekspertise, skriver TV-Norge på sine nettsider.

Men Norsk Plastikkirurgisk Forening oppfordrer alle sine medlemmer til å takke nei til slike opptredener.

- Vi er nå gjort kjent gjennom presseoppslag at norske pasienter skal opereres ved andre skandinaviske klinikker. På denne bakgrunn ønsker generalforsamlingen i Nordisk Plastikkirurgisk Forening som representerer plastikkirurger i Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge å uttrykke bekymring for dette og anmoder våre medlemmer om ikke å delta i denne type programmer, skriver Overlege Kjartan Arctander i en pressemeldingen.

Dette ble enstemmig vedtatt ved generalforsamlingen i Nordisk plastikkirurgisk Forening i Lofoten nå sist helg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer